NE İŞE YARAR ?
CD ve DVD sürücüsü olmayan bilgisayar kullanıcıları için geliştirilmiştir. Windows işletim sistemini bilgisayarınıza CD/DVD sürücü olmadan, USB Bellek kartınız ile kurmanızı sağlayan ikinci bir yoldur. Buna genellikle notebooklar da karşılaşırız. USB den Windows işletim sisteminin kurulabilmesi için, USB bellek kartının bootable hale getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bilgisayar sabit diskten açılacak ve bellek kartını es geçecektir.
WinToFlash ile USB Belleğiniz bootable (başlatılabilir) özelliğini kazanır . Windows Kurulum CD’si içerisinde bulunan dosyaların USB Belleğe aktarımını sağlar. Bu işlemler tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı USB belleğiniz ile başlatabilirsiniz. Ardından Windows kurulumu yapmaya başlayabilirsiniz. Bu işlem için 4 GB alana sahip bir bellek kartı yeterlidir. Kurulumun Türkçe olması da işlemleri kolaylaştırıyor.
Windows XP, Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerinin kurulumu yapılabilmektedir. Win ToFlash programı ile Windows Server 2012, Windows Server 2008, Windows Server 2003 kurulumlarını da USB Bellek üzerinden yapmak mümkündür. Bu program WinPE, BartPE gibi CD yoluyla çalışan Windows ortamlarını da USB Bellek kartına aktarabilir. WinToFlash gelişen teknoloji çağında CD/DVD sürücülerinde yaşanan sorunları ortadan kaldırıyor. Kullanıcılar Win ToFlash sayesinde USB bellek ile sorunsuz bir şekilde Windows yüklüyorlar.Program ücretsizdir.
İndirmek için tıklayınız.
NASIL KURULUR ?
1-) Kurulum gerektirmeyen taşınabilir bir programdır.İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı klasöre çıkarttıktan sonra “WinToFlash.exe” uygulamasını çalıştırın.
2-) Oka (kırmızı ile belirtilen yer) tıklıyoruz.
3-) Sonraki diyoruz.
4-)Burada işletim sistemini nereye kuracağımızı seçiyoruz.
5-) İşletim sistemi neredeyse onu seçiyoruz.
6-) Burada ki uyarıya ok diyiyoruz.
7-) ve daha sonra bilgisayarımıza yükleyeceğimiz işletim sistemi usb diske aktarılıyor..
Ve işlemin bitmesini bekleyin hepsi bu kadar.WinToFlash ile Windows 8.1 dahil tüm sürümleri USB flash belleğinize boot edebilirsiniz. Geriye kalan tek adım ise bilgisayarınızın Bios ayarlarındaki ilk açılış donanımı olarak (first boot device) USB sürücüsünü seçmeniz kalıyor.
Videolu anlatım için tıklamanız yeterli.