WordPress günümüzde en çok kullanılan blog alt yapısıdır. Ancak bunun yanında portal ve şirket sitelerinde hatta alışveriş sitelerinde bile kullanılabilmektedir. Bunun sebebi gelişmiş özelliklere sahip olmasının yanında kullanım kolaylığının olması ve ücretsiz olarak sunulması. Ancak bu sistem bu kadar iyi olsa da kimi zaman kullanıcı hatasından kimi zamanda ufak kodlama hatalarından dolayı bazı hatalar veriyor. Bu hatalar arasında en meşhur olanı beyaz sayfa hatasıdır. Sizde ana sayfanızda veya admin panelinde beyaz sayfa hatası alıyorsanız çözümü için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

  1. Beyaz sayfa sorunu yaşayanların genelde çoğu bir eklenti yükledikten sonra bu hatanın oluştuğunu söylüyor. Böyle durumlarda wp-content içerisinde bulunan eklenti klasörünün yani “plugins” isimli dosyanın adını “pung-bank” diye değiştirmeniz yardımcı olacaktır. Eklenti klasörünün adını bu şekilde değiştirdikten sonra siteye girmeyi deneyin eğer açılırsa sorun eklentilerden kaynaklıdır. Daha sonra eklentileri tek tek pasifhale getirerek hangisinden kaynaklı olduğunu bulabilirsiniz.
  2. Beyaz sayfa hatası ayrıca tema kaynaklı oluşan bir hatadır. Bazı temalarda da bu hatalar oluşmaktadır. Eğer eklentilerden kaynaklı değilse o zaman tüm temalarınızı FTP’den silip, WordPress sisteminin kendi default temasını yüklemeniz sorunun çözümünde yardımcı olacaktır.
  3. Yukarıda ki iki işleme rağmen düzelmediyse wp-config.php‘yi açarak UTF-8 olarak kayıtlı ise ANSI diye değiştirin. ANSI diye kayıtlıysa eğer o zamanda UTF-8 olarak kaydedip tekrar yükleyin.
  4. Sorun hala devam ediyorsa o zaman wp-admin ve wp-includes klasörlerini tekrar yükleyin.
  5. Yukarıdakileri yaptığınız taktirde sorun büyük ihtimal çözülecektir. Ancak hala devam ediyorsa o zaman sorunun temel kaynağı hostinginizin php.ini dosyası ile alakalıdır. Bu durumda hosting firmanız ile iletişime geçerek php.ini dosyasınızın safe_mod(güvenlik modu) durumu “off” ise “on” olarak değiştirmelerini söyleyin.

Tüm bu işlemler mutlaka çözüme ulaşmanızı sağlayacaktır. Ancak yine de olmadı derseniz size ölüm vuruşu olarak adlandırdığım işlemi tarih edeyim.

WordPress dosyalarından wp-inculides/pluggable.php dosyasını açıyoruz ve başına şu kodu ekliyoruz:

1
<?php ob_start(); ?>

Bu kodu yazdığınız takdirde yine de sorun devam ediyoruzsa o zaman sizde sorun olduğundan şüphelenirim. İyi WordPress’ler.

Oy Verebilirsiniz...

0 / 5

Your page rank:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir